7 Mart 2009 Cumartesi

şefimiz mutfakta


Mönüde neler mi vardı. Anne yapımı tarhana çorbası, pişirmesi benden. Sebzeli makarna ve ismi olmayan bir yemek ya da ben bilmiyorum. Duruma göre malzemeyi değiştiriyorum zaten.
Bunun tarifini verelim bakalım.
Yarım kilo kuşbaşı et
1 kase bezelye
3-4 adet patates
2 adet havuç
2 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Zeytinyağı, tuz, karabiber,Pul biber

Etlerimzi düdüklü tencereye koyup zeytinyağında 5-6 dakika çeviriyoruz. Daha sonra üzerine yemeklik doğranmış soğanları ve sarımsaklarımızı ilave ediyoruz. Biraz da beraber kavurduktan sonra salçamızı ve baharatlarımızı ilave ediyoruz.
Küp küp doğranmış patateslerimizi, havuçlarımızı ve bezelyemizi ilave ediyoruz. Üzerini kaplayacak kadar kaynar su koyup 15 dk. düdüklü tencerede pişirdikten sonra tepsiye alıp 20 dk. da fırın da pişiriyoruz.
En güzeli tamamen fırında pişirmek ama ben biraz hile yapıp hem zamandan hem da elektrikten tasarruf yaptım.
Zaten Tırtıl varken uzun süre mutfakta kalmak ne mümkün.

İrmik helvası şeften. Bir de sigara böreği yaptık. Özlemişiz doğrusu.

Dip Not: Yıllarca sigara böreğine sigara böreği demişiz. ne diyeceğiz ki şimdi. Komik oldu böyle yazınca. Hani sigara kısmını sigara gibi algılamadan. Alışkanlıkla. Geçen akşam abimin büyük tırtılına sigara böreği dediğimde tuhaf bir durum çıktı ortaya. Sigara böreğinin sigara kısmını da algıladı. Buna yeni bir isim mi bulmak gerek bilmiyorum.

1 yorum:

  1. yaptığın yemeğin adı orman kebabı onu bir de güveçte dene 3 saatte pişiyor ama nefis oluyor tavsiye ederim :))

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails